- Zrobiłam wersję bezalkoholową - dodałam za to więcej więcej kawy (ok 3 łyżeczki), zamiast kremówki dałam zwykłe mleko (ok 0,5 litra), cukru pudru nie dawałam.
- 1/4-1/2 l wódki(według preferencji co do zawartości promilii,ja daję raczej 1/4)
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego- gotować zamknietą puszkę do 3 godzin
- 1/2 szkl. śmietany kremówki(ostatnio dałam mleko i taki wariant wolę)
- trochę cukru pudru(niekoniecznie)
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Wyszło ok 1 litr pysznego napoju :)
Domowy Baileys
Zimny karmel przełożyć do miski, miksować z alkoholem,cukrem pudrem, dodać
rozpuszczoną w minimalnej ilosci wody kawę, śmietankę(mleko).
Smacznego :)
1 komentarz:
Uwielbiam Baileys! Dziś znalazłam ten przepis. Jutro wysyłam męża po śmietanę i mleko skondensowane :-)
Prześlij komentarz