- 1 kostke margaryny Kasi
- 3 lyzki kakao
- 1 cukier waniliowy
- 7 lyzek wody (polecam zastapienie dwoch z wszystkich lyzek wody- rumem)
- 1,5 szklanki cukru (310g)
- 3 zoltka
- 1,5 szklanki maki tortowej (255g)
- 1 maly proszek do pieczenia (15g)
- Bialka ubic oddzielnie.
Murzynek z polewą
Proporcje na tortownicę 26cm z kominkiem
Do rondelka wrzucic:
Wszystkie te skladniki zagotowac i odlac 3/4 szklanki na polewe. Reszte masy ostudzic.
Do masy dodac:
Mase zmiksowac na jednolita konsystencje. Dodac ubite na piane bialka, wmieszac je delikatnie lyzka. Wylozyc na mala tortownice wysmarowana tluszczem i posypana bulka tarta. Piec w 180C okolo 40 minut, az ciasto bedzie odstawalo od brzegow blaszki. Warto sprawdzic patyczkiem w srodku czy jest juz suche.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarowac ciasto polewa i dac polewie zastygnac.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz