- 140g masła
- 140g cukru pudru
- 2 żółtka
- 250g mąki
- 25g kakao
- 2 czekolady
Utrzeć masło z cukrem pudrem, dodać żółtka, a następnie mąkę i kakao - wymieszać. Zagnieść ciasto, jak się nie klei to dodać odrobinke wody, włożyć do lodówki.
Z ciasta wykrajać dowolne kształty. Na środku każdego ciastka układać kostkę czekolady (jaką kto lubi), przykryć drugim ciastkiem i lekko docisnąć
Piec 10 minut w temp 180st.
Smacznego :)
Te ciasteczka najlepsze są na ciepło, gdy czekoladowe nadzienie jest takie mięciutkie
Ciasteczka czekoladowe z miękkim nadzieniem też czekoladowym
(wg przepisu Jamiego Olivera podanego przez marghe)
Na 2 blachy:
13 komentarzy:
Ooo, uwielbiam te ciasteczka. Robiłam je kilka razy i za każdym smakowały bosko zwłaszcza, tak jak piszesz, ciepłe ( a nawet gorące). Ta rozpływająca się biała czekolada...mmm. Ty to masz gust;-)
Miałam już je od dawna na oku ;-)
tylko długo czekały w kolejce do wypróbowania..., ale w końcu się doczekały :-)
Jakie one sa sliczne!!! :) Boskie po prostu i na pewno smaczne. :) Pozdrawiam.
Cudne ciasteczka !!!
Już od dawna noszę się z zamierem upieczenia cisteczek...a twoje czekoladowe są boskie:)
pozdrawiam.
dziękuję Wam :-)
Najpierw umarłam, jak zobaczyłam tort orzechowy, a teraz te ciasteczka ... no kiedy, kiedy mam to wszystko zrobić? ;)
Cudne!
Dorotko, tylko proszę nie umieraj, bo od kogo będę czerpać natchnienie? ;-)
A ja wlasnie robie ciastka kruche bez kakao, a w srodku ciemna czekolada. :)
hmmm... mogą być smaczne i słodkie bo słodko wyglądają
mmm...... ciasteczka wyszły bardzo smaczne po prostu niebo w gębie !!!!
cieszę się! :)
Robiłam, wyszły cudne! :]
Przepyszne ;) właśnie je wcinam na gorąco :)<3
Prześlij komentarz