- Bardzo smaczne i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepsze jeszcze na ciepło :)
- 40 g (1/3 szklanki) mąki pszennej
- szczypta soli
- 225 g (3 szklanki) wiórek kokosowych
- 175 ml (3/4 szklanki) mleka słodzonego z puszki
- kilka kropel aromatu waniliowego
Kokosanki wersja 2
(wg książki "A taste of America")
Składniki na 24 sztuki:
Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Mąkę wymieszać z solą w misce. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wlać mleko z puszki, dodać wanilię i wszystko dokładnie wymieszać, aż do otrzymania gęstej masy. Formować małe kulki i układać na blaszce w odstępach od siebie. Można też nakładać po prostu łyżeczką, by otrzymać bardziej nieregularne kształty.
Piec około 12 - 14 minut, do otrzymania złocistego koloru (uważać, by nie za mocno spiec).
Smacznego :)
2 komentarze:
Te pyszne ciasteczka kokosowe robię już drugi raz. Są naprawde pyszne (jak tofiki) i szybkie w przygotowaniu :-)
Cieszę się, nam też one bardzo smakowały :)
Prześlij komentarz