- Niby ciasteczka, niby cukierki - chyba coś dokładnie pośrodku :)
- 1 szklanka masła orzechowego (z orzeszkow arachidowych)
- 1 szklanka cukru
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
podczas pieczenia cały dom pachnie orzechami !
Ciasteczko-cukierki orzechowe
(wg przepisu Bajaderki)
Wymieszać masło orzechowe z cukrem, dodać jajko i wanilię, wymieszać. Układać łyżeczką kopczyki na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczyć widelcem. Piec w temperaturze 180C przez ok 12minut (ostatnie 5 minut tylko górna grzałka).
Smacznego :)
4 komentarze:
Bardzo smaczne ciasteczka. Zrobiłam je z niesolonych orzeszków. Ładnie prezentują się na stole.
Cieszę się, że smakują i cieszą oko :)
Ciasteczka są super!!! Szybkie w wykonaniu i oryginalne w smaku.
Cieszę się, że kolejnej osobie zasmakowały :)
pozdrawiam
Prześlij komentarz