2007-10-01

Ciasteczko-cukierki orzechowe

    Niby ciasteczka, niby cukierki - chyba coś dokładnie pośrodku :)
    podczas pieczenia cały dom pachnie orzechami !


    Ciasteczko-cukierki orzechowe
    (wg przepisu Bajaderki)

  • 1 szklanka masła orzechowego (z orzeszkow arachidowych)

  • 1 szklanka cukru

  • 1 jajko

  • 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii


  • Wymieszać masło orzechowe z cukrem, dodać jajko i wanilię, wymieszać. Układać łyżeczką kopczyki na wyłożonej pergaminem blasze, lekko spłaszczyć widelcem. Piec w temperaturze 180C przez ok 12minut (ostatnie 5 minut tylko górna grzałka).

    Smacznego :)


4 komentarze:

Anonimowy pisze...

Bardzo smaczne ciasteczka. Zrobiłam je z niesolonych orzeszków. Ładnie prezentują się na stole.

alexandra pisze...

Cieszę się, że smakują i cieszą oko :)

kinga pisze...

Ciasteczka są super!!! Szybkie w wykonaniu i oryginalne w smaku.

alexandra pisze...

Cieszę się, że kolejnej osobie zasmakowały :)
pozdrawiam