- Ciasteczka są dobre, chrupiące i proste wykonaniu. Z podanych proporcji trzeba rozłożyć na 2 blachy, polecam użyć papieru do pieczenia - ciasteczka łatwo wtedy przełożyć po upieczeniu na talerz.
- 3 białka
- 80g wiórków kokosowych albo drobno posiekanych migdałów
- 100g miałkiego cukru
- 20g mąki
- 70g masła, roztopionego i schłodzonego
Dobry sposób na wykorzystanie zbędnych białek :)
Płatki kokosowe
Piekarnik rozgrzać do 190 st. Białka lekko roztrzepać widelcem, dodać pozostałe składniki, lekko wymieszać. Na wysmarowaną masłem blachę kłaść po łyżeczce masy, lekko rozpłaszczając. Zachować spore odstepy, bo rozlewają się w trakcie pieczenia. Piec ok. 5 min. do momentu, gdy płatki się lekko zrumienią (zdejmuje się je jeszcze elastyczne, można wywinąć na wałku).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz