- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400 g)
- 115 g gorzkiej czekolady
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 200 g wiórków kokosowych
- poł szklanki posiekanych grubo migdałów
Mleko słodzone zagrzać w garnuszku razem z czekoladą, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
Układać na blasze małe kopczyki (można też np. łyżką do lodów robić jeszcze wyższe kopczyki niż na zdjęciach) i piec 10 minut w temperaturze 180ºC. Szybko zdejmować z blachy i studzić na kratce.
Smacznego :)
Pyszne, słodziutkie (dla mnie może troszkę aż za bardzo..), kokosowo-czekoladowo-migdałowe, jeszcze lepsze następnego dnia po upieczeniu
Makaroniki czekoladowo - kokosowe
(wg przepisu Bajaderki podanego przez Dorotus)
4 komentarze:
Alexandro wyglądają przepysznie ! :) Czekoladowo - kokosowe nie mogą byc inne, tylko pyszne, prawda?
Pozdrawiam:)
Napewno pyszne;)
zapraszam do mnie www.wanliowachmurka.blox.pl :)
Podoba mi sie Twój blog:) dodaję do ulubionych i, tak jak Olciaky, pozwole sobie zaprosic do siebie:)www.smakidziecinstwa.blogspot.com
A na makaroniki od dawna mam ochote:)
dzięki dziewczyny za zaprosiny :)
Prześlij komentarz