2008-09-06

Makaroniki czekoladowo - kokosowe


    Pyszne, słodziutkie (dla mnie może troszkę aż za bardzo..), kokosowo-czekoladowo-migdałowe, jeszcze lepsze następnego dnia po upieczeniu

    Makaroniki czekoladowo - kokosowe
    (wg przepisu Bajaderki podanego przez Dorotus)

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (400 g)
  • 115 g gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 200 g wiórków kokosowych
  • poł szklanki posiekanych grubo migdałów

    Mleko słodzone zagrzać w garnuszku razem z czekoladą, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.

    Układać na blasze małe kopczyki (można też np. łyżką do lodów robić jeszcze wyższe kopczyki niż na zdjęciach) i piec 10 minut w temperaturze 180ºC. Szybko zdejmować z blachy i studzić na kratce.

    Smacznego :)




4 komentarze:

Majana pisze...

Alexandro wyglądają przepysznie ! :) Czekoladowo - kokosowe nie mogą byc inne, tylko pyszne, prawda?
Pozdrawiam:)

Waniliowa Chmurka pisze...

Napewno pyszne;)
zapraszam do mnie www.wanliowachmurka.blox.pl :)

wiedzma pisze...

Podoba mi sie Twój blog:) dodaję do ulubionych i, tak jak Olciaky, pozwole sobie zaprosic do siebie:)www.smakidziecinstwa.blogspot.com
A na makaroniki od dawna mam ochote:)

Ola pisze...

dzięki dziewczyny za zaprosiny :)