- Tak naprawdę to budyniu za bardzo nie czuć jakby sugerowała nazwa ciasteczek. Takie chrupiące, do herbatki :)
- 220 g mąki pszennej
- 120 g miękkiego masła
- 100 g cukru (można dać mniej, są dość słodkie)
- 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (można zamiast dodać zmielone orzechy laskowe lub zmielone migdały, w ilości 100 g)
- 2 żółtka
- 2 łyżki mleka
Wszystkie składniki wymieszać i ugnieść. Kawałki ciasta rozwałkować cienko, formować nieduże rożki - grubsze w środkowej części, zagiąć.
Układać na blaszce posmarowanej margaryną i piec w temperaturze 180 stopni około 12 minut. Wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą.
Smacznego :)
Rożki budyniowe lub orzechowe :)
(Z przepisu Gosi4)
Składniki na około 25 rożków:
3 komentarze:
Slicznie wygladaja :) Musza byc pyszne :)
Myślę, że w wersji orzechowej mogłyby być jeszcze lepsze :)
muszę kiedyś spróbować
Super przepis, wlasnie dzisiaj je pieklam i juz zrobilysmy z mama degustacje.
Upieklam ciasteczka z dwoch porcji i dodalam orzechy 10 dkg. i oczywiscie tylko 10 dkg. cukru! i wyszly super, dziekuje i pozdrawiamy z mroznego Chicago, Basia
Prześlij komentarz