- 40dag twarogu
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
Twaróg przetrzeć prze sito,dodać żółtka, mąkę i pianę z
białek.Masa się nieco lepi.Na stolnicę posypaną mąką wykładamy
ciasto,wałkujemy i gotujemy jeszcze chwilę po wypłynięciu.
Polewamy masłem, sypiemy cukrem i cynamonem.
Smacznego :)
Idelany przepis na leniwe.. takie mięciutkie i delikatne, przywołują wspomnienia smaków szkolnej stołówki :)
Klasyczne leniwe pierogi
(wg przepisu fettiny)
Na 2-3 osoby
3 komentarze:
Mniam, mniam, ależ bym zjadła takie pierożki :) Pozdrawiam piątkowo :)
Polecam, są naprawdę rewelacyjne! :)
można też polać masełkiem z bułką tartą i posłodzić, tak robiła moja babcia :) pychotka :))
Prześlij komentarz