- Ilościowo ciasteczek wyszło na 2 blaszki. Piekłam 15 minut w 170 st.
- 25 dag wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jajka
- 5 dag masła
- 3-4 płaskie łyżeczki mąki
- odrobina sody
Kokosanki pyszne, pulchne, nie za słodkie, takie w sam raz do herbatki :)
Kokosanki (przepis Lullaby22)
Jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopione i przestudzone masło, wymieszać z wiórkami, mąką i odrobiną sody (na czubek łyżeczki). Formować kuleczki. Na blaszce układać w odstępach od siebie (spłaszczają się).
Piec około 15-20 minut w temperaturze 170 - 180 stopni. Delikatnie zdejmować z blachy, bo mają tendencję do przyklejania się (najlepiej poczekać aż przestygną).
Smacznego :)
I już gotowe kokoski:
Kokosanka w przekroju:
1 komentarz:
Bardzo dobre ciasteczka od których rośnie brzuszek :)
Prześlij komentarz