- Opakowanie biszkoptów okrągłych (ok. 120g)
Masa truskawkowa: - 1/2 L jogurtu truskawkowego
- 1/2 L śmietany kremówki 30%
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 galaretki truskawkowe (po90 g)
- 30 - 50 dag świeżych truskawek
Wierzch: - galaretka truskawkowa
Dno blaszki wyłożyć biszkoptami.
Masa truskawkowa: śmietanę ubić. Dodać cukier.
Następnie delikatnie dodawać jogurt truskawkowy.
Galaretki rozpuścić w 300ml wody i gdy zaczną tężeć wlać do masy.
Na końcu wsypać pokrojone drobno truskawki.
Wierzch zalać galaretką truskawkowa.
Smacznego :)
Czas rozpocząć truskawkowy tydzień :) Choć u mnie to w zasadzie będzie tylko truskawkowy weekend, bo od poniedziałku się urlopuję :) Ale póki co delektuję się pysznym zimnym pełnym truskawek deserem jogurtowym :)
Truskawkowy Jogurtowiec
(wg przepisu ika76)
Na blaszkę 25x30
Spód:
3 komentarze:
Mniam, ale śliczności! Chyba zrobię takie ciasto. Wyglada obłędnie! :) Zycze milego urlopu! A jakiś wyjazd czy raczej w domku spedzasz wolne ?
Ja jeszcze na swoj urlop musze poczekac do lipca :) Pozdrawiam.
POLSKA GOLA !!!
Dziękuję Majanko :)
wyjeżdżamy do Grecji, więc nie będzie też pieczenia przez jakiś czas....
A ja już siedzę na walizce :)
no i oczywiście - POLSKA GOOOLA !!!! :)
Ale super przepis!!Dzieki, wlasnie czegos takiego szukalam. Udanego urlopu. Ps. no i Polska jedzie do domu:((
Prześlij komentarz