- 2 jajka
- 140 g cukru pudru
- 200 g wiórek kokosowych
Białka ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać łyżką masę kokosową w dość dużych odstępach.
Piec ok 15 minut w temp. 170ºC.
Smacznego :)
Pyszne, a w dodatku proste i szybkie w wykonaiu kokosanki, chrupiące z zewnątrz a mięciutkie w środku
Kokosowe ciasteczka
(wg przepisu Dorotus)
Składniki na 14 dużych kokosanek:
3 komentarze:
Mam słabość do kokosu..wyglądają wspaniale..poprosze 3 ;))
Lubię ciasteczka kokosowe :) Wpraszam się na kilka i herbatkę:)
Ostatnio tez robiłam te kokosanki i wyszly niesamowite, pierwsza blaszka tez mi wyszła taka plaska, ale na resztę opracowałam swoj patent i wygladały doslownie jak sklepowe :) pozdrawiam i zapraszam futerkowakuchnia.blox.pl
Prześlij komentarz